Links

Officiele installatie Politiekids in Holtenbroek Zwolle

Geschreven door: Ton Markink op Donderdag 04 September 2014, 2765 keer bekeken

ZWOLLE - 24 kinderen worden woensdag in Zwolle geïnstalleerd als Politiekids in opleiding. Zij leggen tijdens een bijeenkomst in het stadhuis een eed af aan loco-burgemeester René de Heer en teamchef van de Zwolse politie Wim Kanis.

De kinderen krijgen daarna een politiebadge, waarmee ze kunnen beginnen aan een speciale opleiding.

Het gaat om een project van de politie, Travers Welzijn, Doomijn, AV PEC, Sportservice, het NJG en de Bewegende School in Holtenbroek en de gemeente Zwolle. Kinderen van de bovenbouw van de basisschool gaan samen met agenten de straat op om preventieve acties uit te voeren. Volgens de gemeente willen veel kinderen meedoen. Er kunnen maximaal 24 kinderen deelnemen. Een nieuwe, tweede lichting begint volgend voorjaar.

 

De kinderen gaan een half jaar aan de slag met het thema onveiligheid. Ze kijken daarbij naar situaties die ze zelf als kind herkennen. Agenten van de politie helpen de kinderen bij hun werk en geven advies. De Politiekids volgen tevens een wekelijkse training om te werken aan de conditie, het samenwerken, de communicatie en de weerbaarheid. De conditie trainingen worden verzorgd door onze trainster Bianca Citteur. Met dit project geeft AV PEC1910 deels inhoud aan haar maatschappelijke rol. Eén van de speerpunten in het beleidsplan